Rechter onderbreekt advocaat Microsoft

Rechter Thomas Jackson verschilde gisteren van mening met de advocaat van Microsoft. De onderneming moet volgens Jackson de beslissing van de rechter en niet de eis van het ministerie in ogenschouw nemen als Microsoft bepaalt of het zich houdt aan de voorlopige rechterlijke uitspraak.

"Het is mijn taal en alleen mijn taal die hier van belang is", onderbrak Jackson de advocaat van Microsoft. En, zo vervolgde hij, als de taal van de rechter niet helemaal duidelijk was, dan had Microsoft opheldering moeten vragen bij de rechtbank. Het meningsverschil ontstond tijdens de eerste dag van de twee-daagse hoorzitting. De federale rechter moet uitmaken of de softwaremaker zich houdt aan de preliminaire uitspraak van 11 december 1997. Jackson besliste destijds dat Microsoft een versie van Windows 95 moet uitbrengen zonder Internet Explorer.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie houdt Microsoft zich niet aan deze uitspraak. De onderneming is een andere mening toegedaan. Het aanbieden van een oude versie van Windows 95 en een uitgave die niet werkt, is volgens Microsoft in lijn met de voorlopige rechterlijke beslissing. De hoorzitting draait om de vraag waar de browser ophoudt en het besturingssysteem begint. De partijen hebben getuige-deskundigen opgeroepen. De getuige van het ministerie, een consultant, legde uit dat Windows 95 na het verwijderen van de Explorer nog steeds werkt. Microsoft meent dat het besturingssysteem en de browser een geïntegreerd product vormen, waarbij ontkoppeling is uitgesloten. Vandaag is de tweede dag van de hoorzitting. Het is mogelijk dat de rechter aan het eind van de dag een beslissing neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.