Personeelsgebrek in telecommarkt

De liberalisering van de telecommarkt leidt tot grote tekorten aan specialisten bij eindgebruikers. Ook de nieuwe telecomaanbieders zullen op problemen stuiten tijdens hun zoektocht naar gekwalificeerd personeel.

Dat zegt Nigel Deighton, onderzoeksdirecteur van Gartner Group Europe. Volgens de analist zal het aantal aanbieders op de markt de komende drie jaar flink toenemen. De vraag naar telecom-specialisten zal hierdoor explosief groeien. Vice-president David Neil van Gartner Group Europe vindt dat de telecomleveranciers onvoldoende inspelen op de krapte op de arbeidsmarkt. "De nieuwkomers zullen met name bij de oud-monopolisten werven. Daar zitten de ervaren specialisten. Bovendien zullen de PTT's hun arbeidskracht moeten reduceren. Vervroegd pensioen is een populaire methode om dit te bewerkstelligen."
Telecom-gebruikers moeten zo mogelijk tegen nog grotere problemen opboksen om telecom-specialisten aan te trekken, aldus Deighton. "De leveranciers hebben telecommunicatie als kernactiviteiten. Dit is echter niet het geval bij de eindgebruikers. Toch hebben ze specialisten nodig om hun netwerk in stand te houden. De vraag is of deze bedrijven voldoende in staat zijn om het op te nemen tegen de aanbieders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.