Realnetworks geeft AOL gratis licentie

Realnetworks en America Online hebben een overeenkomst gesloten waarbij AOL de Realplayer-software gratis meelevert bij versie 4.0 van zijn software. De reclamecampagne voor die nieuwe AOL CD-rom is gisteren van start gegaan.

Tot op heden gebruikte de online-dienstverlener zijn eigen technologie voor het laten 'stromen' van audio- en videobestanden, maar nu levert het Realplayer 5.0 als extra optie.
Verder heeft Realnetworks de tweede bèta-versie van zijn volgende-generatie product Realsystem G2 uitgebracht. Zodra de marktversie van deze software volgend kwartaal uitkomt, neemt AOL deze ook op in zijn pakket. Realnetworks ontvangt in beide gevallen geen licentievergoedingen van America Online, maar verkrijgt wel een groot distributieplatform voor zijn software. De firma is al enige tijd verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met Microsoft en beschuldigde die softwarefabrikant al van het saboteren van de Realplayer. Microsoft beweert dat de onderliggende technologie fouten bevat en daardoor niet goed werkt.
Analisten zien de overeenkomst met AOL als een slimme stap die de bestaande 31 miljoen gebruikers van Realnetworks samenvoegt met de dertien miljoen AOL-klanten. Verder hoopt de online-dienstverlener enkele duizenden nieuwe gebruikers binnen te halen met de nieuwe versie van zijn software. Op dit moment gebruikt ongeveer 85 procent van alle websites die 'streaming media' bieden de serversoftware van Realnetworks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.