SGI lanceert plat scherm

Computerfabrikant Silicon Graphics (SGI) heeft samen met Number Nine Visual Technology een platte digitale monitor ontwikkeld, de SGI 1600 SW. Dit 17 inch-scherm kan een beeldresolutie van 1600 bij 1024 pixels weergeven en is te gebruiken voor PC's, Macintosh-computers en SGI's eigen Onyx2 Unix-werkstations (O2).

Het bedrijf zegt dat het nieuwe scherm ook te gebruiken valt met zijn aanstaande NT-computers.
De ondersteuning voor zowel PC- als Mac-architectuur is bereikt door een zogenoemd 'dun paneel oplossingspakket'. Dat bestaat uit de monitor zelf en Number Nine's grafische kaart Revolution IV-FP. Die kaart bevat 32 megabyte geheugen en is aan te sluiten op PCI- of AGP-systemen (accelerated graphics port). Dit pakket komt in november uit voor PC's en O2-werkstations en kost rond de 2800 dollar. De Macintosh-versie verschijnt in het eerste kwartaal van volgend jaar op de markt.
De 1600 SW betreedt een markt voor platte schermen op het moment dat de prijzen sterk dalen. Eerder dit jaar introduceerden Compaq en IBM al platte schermen van 14,5 inch met een prijskaartje onder de duizend dollar. SGI zegt met zijn product grafische rekenkracht voor de massa bereikbaar te willen maken. Dat was ook één van de redenen voor de samenwerking met het noodlijdende Number Nine, die al drie jaar achtereen met verlies draait. Silicon injecteerde in mei dit jaar al een bedrag van negen miljoen dollar in deze fabrikant van grafische kaarten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.