Managed hosting door True

Intel krimpt in na mindere resultaten

 

De omzet en winst van Intel zijn in het eerste kwartaal van 1998 beduidend lager uitgevallen dan in dezelfde periode in 1997. Door een zwakke vraag bij PC-fabrikanten naar microprocessoren in de Verenigde Staten, Japan en Europa kwamen de opbrengsten niet verder dan zes miljard dollar.

Ten opzichte van de omzet van 6,4 miljard dollar in het eerste kwartaal van 1997 betekent dit een daling van 7 procent. De winst bedroeg 1,3 miljard dollar en ligt 36 procent lager dan het nettoresultaat (twee miljard) een jaar geleden. Bij het bedrag inbegrepen is een eenmalige post van 165 miljoen als gevolg van de acquisitie van Chips & Technologies.
Als gevolg van de tegenvallende resultaten schrapt de chipfabrikant in de komende zes maanden ruim drieduizend banen (zo'n 5 procent van het totale werknemersbestand). De afslanking zal "voornamelijk gebeuren middels een langzame afstoting", aldus Intel. Dit betekent dat het bedrijf waarschijnlijk niet zal lijden onder grote herstructureringskosten. Het zijn de eerste grote ontslagen sinds Intel zich terugtrok uit de productie van geheugenchips aan het eind van de jaren tachtig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×