Irritatie rechter over Microsoft

De Japanse handelscommissie heeft een inval gedaan in het kantoor van Microsoft. De binnentreders zochten ruim zes uur lang naar bewijzen dat Microsoft de anti-monopoly wetgeving overtreedt door de Internet Explorer te integreren in Windows 95.

De Amerikaanse rechter Jackson zal de hoorzitting tegen Microsoft op 22 januari voortzetten. Jackson toonde zich tijdens de eerste twee dagen van de zitting geïrriteerd over het optreden van Microsoft. De rechter vroeg zich kwaad af waarom Microsoft in reactie op de voorlopige uitspraak in december Windows zonder Explorer aanbiedt aan PC-fabrikanten. "U beweert dat mijn uitspraak betekende dat Microsoft een product moet distribueren dat niet werkt?", vroeg Jackson. Verder wees hij een diskwalificatie van de adviseur af. Microsoft had hierom verzocht. Jackson heeft Lawrence Lessig om een rapportage over de zaak gevraagd. Microsoft heeft een e-mail van deze Lessig aan Netscape aangetroffen, waarin de advocaat meldt dat het installeren van een Microsoft-browser gelijk staat aan het verkopen van de ziel aan de duivel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.