Mainframe-emulatie op Sequent-servers

Het Californische bedrijf Fundamental Software is gereed met de ontwikkeling van zijn mainframe-emulatiesoftware voor de Numa-q Unix-servers van Sequent.

Het product, Flex-es genaamd, wordt omschreven als een 'virtuele machine' die als applicatie op Sequents Unix-variant Dynix draait. Via deze applicatie zouden alle S/390-, S/370- en S/360-mainframebesturingssystemen van IBM én de bijbehorende applicaties en databestanden aan te sluiten en te gebruiken zijn. Mainframe-applicaties zijn zo opnieuw te 'huisvesten' op Unix-systemen.
Fundamental positioneert zijn product mede als een geruststelling voor wie zich zorgen maakt over het 2000-probleem. Ondanks berichten over een reïncarnatie van het mainframe beweert de softwareleverancier dat veel migratie naar Unix-machines plaatsvindt vanwege terughoudendheid wat betreft uitbreiding en zelfs ondersteuning van bestaande mainframesystemen.
Computerfabrikant Sequent heeft nauw samengewerkt met Fundamental aan de emulatiesoftware. Unix-applicaties kunnen gewoon naast de emulator draaien, aldus de twee firma's. Flex-es imiteert de mainframe-architectuur in de programmatuur, bevat een reeks geëmuleerde apparaten en biedt aansluitmogelijkheden voor 'echte' mainframe-apparatuur via Scsi-kanalen. Daarnaast is de meeste randapparatuur voor mainframes via een parallelle verbinding aan te sluiten. Fundamental omschrijf zijn product als 'een plug-compatibel mainframe in software'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.