Tivoli ontwikkelt drie lagen-product

IBM-dochter en softwareleverancier Tivoli brengt een nieuwe versie van zijn beheersoftware op de markt. Dit product is gebaseerd op een drie lagen-architectuur en bevat intelligente agents die zelf software installeren en opwaarderen op bureaumachines.

Volgens topman Jan Lindelow is deze technologie essentieel nu de beschikbaarheid en de kosten van traditionele client/server-netwerken ter discussie staan.
De server-applicatie van het beheerpakket is gesplitst in Tivoli Server en Tivoli Gateway. Samen met de client-kant ontstaan zo de drie lagen. Bovendien zijn een aantal nieuwe modules toegevoegd.
De ontwikkeling van het nieuwe pakket, Tivoli Enterprise genaamd, heeft driehonderd miljoen dollar aan investeringen gevergd. Het past in Tivoli's streven om een brede aanbieder te worden voor systeem- en applicatiebeheer, en diensten op bureaumachines. Hetmanagement framework maakt nu deel uit van Tivoli Server. Tivoli Gateway is ontworpen om diensten en software op te slaan en te distribueren naar verschillende typen bureaumachines.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.