Overnames drukken resultaat Lucent

Lucent Technologies (telecommunicatie-systemen) zag zijn winst meer dan verdubbelen. In het derde kwartaal, dat op 30 juni eindigde, werd 435 miljoen dollar overgehouden. Dat was beter dan Wall Street had verwacht.

Als echter buitengewone lasten in verband met overnames worden meegeteld, ziet het financiële plaatje er heel anders uit.
De enorme overnamedrift leidde tot een netto verlies van 233 miljoen dollar, tegen een winst van 213 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Een buitengewone last van 668 miljoen dollar was het gevolg van de overname van Yurie Systems (ATM access provider) en Optimay. Deze laatste onderneming ontwikkelt software voor GSM-telefonie. Reorganisaties slokten nog eens vijftig miljoen dollar op. De kwartaalomzet bedroeg 7,22 miljard dollar, terwijl in het derde kwartaal van 1997 een omzet van 6,34 miljard dollar werd gehaald. Bij systemen voor netwerk-operators steeg de omzet met 16,6 procent naar 4,4 miljard dollar. Ook steeg de vraag naar 'data services' en 'Internet-toegang', het terrein waarvoor ex-PTT Telecom baas Ben Verwaayen thans verantwoordelijk is. De snelst groeiende divisie is die voor zakelijke communicatiesystemen. Vooral de Definity Enterprise Communications Server verkoopt goed aan grote ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-03T00:00:00.000Z Redactie Computable