Koreaanse fabrikanten klonen iMac

Een iMac of niet: een PC die draait onder Windows op een Intel-processor, maar die er uitziet als een iMac. Met een dergelijke computer hoopt het elektronicabedrijf eMachines in het voorjaar de markt te kunnen betreden.

De joint venture van TriGem en voormalig Mac-klonenbouwer Korean Data Systems hoopt met dit apparaat een graantje mee te pikken van het succes dat de iMac van Apple heeft in de markt voor thuiscomputers. De imitatie moet 499 dollar gaan kosten, aanzienlijk minder dan zijn voorbeeld.
Volgens analisten zal dit initiatief de groei van de iMac een forse slag toebrengen. Van de potentiële iMac-kopers heeft naar schatting ongeveer 10 procent een machine die draait onder Windows. Dit apparaat heeft het futuristische uiterlijk van de iMac, maar met Windows als besturingssysteem een grotere hoeveelheid beschikbare software en is bovendien goedkoper.
De imitatie wordt iets groter en logger dan de iMac. Een belangrijk verschil is de aanwezigheid van een floppy-drive - het ontbreken daarvan in de iMac is een van de kritiekpunten.
De PC draait op een 333 MHz Celeron-processor, heeft standaard 32 MB werkgeheugen en een harde schijf van 3 gigabyte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.