Dalende prijzen drukken winst Comparex

Mainframeleverancier Comparex, dochteronderneming van Basf, wist vorig jaar bijna twee keer zoveel systemen te verkopen, maar zag de winst dalen van negentig- naar 78 miljoen mark.

Na verrekening met belastingen behaalde het Duitse bedrijf in 1996 een winst van 1,1 miljard mark. Ongeveer 40 procent van de omzet verkreeg Comparex van zijn mainframes. De verkoop van randapparatuur, waaronder opslagsystemen en open servers, leverde 35 procent op. Dienstverlening zorgde voor de resterende 25 procent.
Hans van Capelle, directeur van de Nederlandse vestiging, meldt dat zijn divisie in 1997 de omzet heeft vergroot met 19 procent naar 56,4 miljoen gulden. De winst voor belasting is echter 3 procent onder de eigen verwachtingen gebleven.
Comparex wil dit jaar de dienstverlening en de levering van niet-mainframe-systemen vergroten. Deze activiteiten groeiden het afgelopen jaar met 21 procent. Dit moet echter niet ten koste gaan van de verkoop van pcm-machines (plug-compatible mainframes), die Comparex blijft verbeteren. Sommige mainframe-innovaties komen uiteindelijk ook beschikbaar voor open systemen, zoals het raid-opslagproduct Tetragon, waar het bedrijf veel van zijn verkopen aan heeft te danken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.