Betere web-integratie Notes en Domino

Lotus komt binnenkort met nieuwe versies van Notes en Domino, die beter kunnen samenwerken met de browsers van Internet-gebruikers. Daarnaast introduceert Lotus over een half jaar een verzameling interfaces waarmee software voor kennisbeheer kan worden ontwikkeld.

Met deze gespecialiseerdegroupware-applicaties kan de binnen een bedrijf aanwezige kennis beter beheerd en ontsloten worden.
Hoewel Lotus geen commentaar op deze berichten wil geven, meent Gartner Group dat gebruikers dringend behoefte hebben aan meer Internet-functies in Notes. Als men nu Domino benadert met behulp van een webbrowser, gaan er door de beperkingen van de Internet-taal Html veel van de Notes specifieke functies verloren. Op een Lotus-conferentie, later deze maand, annonceert het bedrijf zowel Notes 5.0 als Domino 5.0, die IIOP (Internet Inter-ORB Protocol) ondersteunen en interfaces naar Java bevatten. Door gebruikers ontwikkelde Notes-applicaties zouden hierdoor vrijwel ongewijzigd in zowel Notes-clients als in web-browsers kunnen draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.