Managed hosting door True

Betere web-integratie Notes en Domino

 

Lotus komt binnenkort met nieuwe versies van Notes en Domino, die beter kunnen samenwerken met de browsers van Internet-gebruikers. Daarnaast introduceert Lotus over een half jaar een verzameling interfaces waarmee software voor kennisbeheer kan worden ontwikkeld.

Met deze gespecialiseerdegroupware-applicaties kan de binnen een bedrijf aanwezige kennis beter beheerd en ontsloten worden.
Hoewel Lotus geen commentaar op deze berichten wil geven, meent Gartner Group dat gebruikers dringend behoefte hebben aan meer Internet-functies in Notes. Als men nu Domino benadert met behulp van een webbrowser, gaan er door de beperkingen van de Internet-taal Html veel van de Notes specifieke functies verloren. Op een Lotus-conferentie, later deze maand, annonceert het bedrijf zowel Notes 5.0 als Domino 5.0, die IIOP (Internet Inter-ORB Protocol) ondersteunen en interfaces naar Java bevatten. Door gebruikers ontwikkelde Notes-applicaties zouden hierdoor vrijwel ongewijzigd in zowel Notes-clients als in web-browsers kunnen draaien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219085). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×