Microsoft start bèta eigen zoekmachine

Microsoft is begonnen met het testen van een eigen zoekmachine. De softwareleverancier heeft daartoe een bèta-versie op de eigen website gezet. De zoekmachine, MSN Internet Search, is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Inktomi.

De zoekfaciliteit krijgt een eigen webadres en daarnaast een plek tussen de andere zoekmachines op de toegangspoort van het Microsoft Network (MSN). Momenteel bevinden zich daar al de concurrerende zoekmachines Yahoo, Excite, AOL, Netfind, Infoseek en Lycos.
Toen rivaal Netscape een eigen zoekdienst had opgezet, beëindigde het de samenwerking met Yahoo. Of Microsoft ook dergelijke plannen heeft met de huidige zoekdiensten op msn.com wilde het bedrijf niet zeggen. "Zolang wij nog in het bèta-stadium verkeren, verandert er in ieder geval niets. Daarna zien we wel of er nog verschuivingen optreden", aldus Nichole Hardy, productmanager bij Microsoft. Over de duur van de testfase wil zij geen uitspraken doen. Ze meldt alleen dat het afhangt van de respons van gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.