Elonix betwist patent SNI Powersave

De Britse PC-leverancier Elonix vecht het patent aan dat Siemens Nixdorf beweert te hebben op de technologie voor het stroombeheer van computers.

Het Londense bedrijf heeft een klacht ingediend bij het Bundespatentgericht in München, het Duitse octrooi-bureau, waarin ze vaststellen dat het patentnummer (624272) dat betrekking heeft op de Powersave-technologie van Siemens onjuist is. Mocht de aanklacht gegrond blijken, dan zal het patent worden ingetrokken.
Eerder deze maand had Siemens bekendgemaakt PC-fabrikanten met terugwerkende kracht te zullen laten betalen voor het gebruik van de gepatenteerde technologie. Deze technologie zou de basis zijn voor de veelgebruikte Vesa Dpms-specificatie (Display Power Managing Signaling). Het Duitse bedrijf dacht daarbij één procent in rekening te kunnen brengen van de netto verkoopprijs van PC's en monitors die er sinds 1994 verkocht zijn.
Elonix beweert dezelfde patenten te hebben en die al in licentie te hebben gegeven aan HP en Hitachi. Volgens Michael Spiro van Elonix vormt hun eigen stroombeheer-technologie de basis voor het veelgebruikte power management en was hun patent aangevraagd in Japan en de VS - en van eerdere datum dan die van SNI. "Het is dus onze technologie, wij komen op voor onze rechten." aldus Spiro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.