Gates: IBM en Sun grootste concurrenten

"IBM is nog steeds onze grootste concurrent", stelde Microsoft-baas Bill Gates gisteren tijdens het Europese IT-forum van onderzoeksorganisatie IDC in Parijs.

Naast IBM verwacht Gates dat de toekomstige concurrentie ook van Sun zal komen. "Sun heeft een aantal boodschappen waar de IT-industrie serieus over aan het nadenken is", aldus Gates.
Nadat Microsoft de afgelopen twee jaar succesvol Netscape op het browser-front en Novell op het gebied van besturingssystemen heeft verslagen, slijpt Gates de messen om het definitief op te nemen tegen IBM en Sun. Voor het gemak vergat Gates Oracle te noemen, terwijl dat bedrijf op de markt voor bedrijfstoepassingen toch ook tot de zware concurrenten gerekend moet worden.
De Microsoft-topman wees er op dat IBM nog steeds tien keer zo groot is als Microsoft. "Ze hebben die enorme aanwezigheid in de markt. Maar ze zijn wel conservatief. Het rare is dat IBM geen unieke software-architectuur heeft. Ik zweer dat ze daar ooit mee komen. Momenteel bestaat er een vacuüm op dat gebied, waar wij enorm van profiteren", aldus Gates.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable