Samenwerking client-software NC

Meer dan twaalf leveranciers, waaronder Sun, IBM en Oracle, zullen gaan samenwerken op het gebied van clientsoftware voor netwerkcomputers. Een Java System Database zal opereren als platform-onafhankelijke interface tussen verschillende typen servers.

NC's van verschillende leveranciers zijn namelijk gebaseerd op verschillende technologieën waardoor problemen op het gebied van interoperabiliteit ontstaan. Java is de lijm tussen netwerkcomputers en de bijbehorende servers. Dit was de belangrijkste uitkomst van een overleg tussen verschillende leveranciers die een graantje van de NC-markt willen meepikken. Vorige week kwamen zij bij elkaar.
IBM en Sun opteren voor het Java OS als standaard platform. Dit besturingssysteem zal niet eerder dan volgende maand op de markt verschijnen, tegelijk met de introductie van de Java Stations van Sun. Het Network Station van IBM draait nu nog op een Unix-achtig besturingssysteem. Deze zomer verwacht IBM het Java OS in gebruik te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.