Netscape ook aan serverkant onder vuur

Microsoft bundelt zijn Internet Information Server (IIS) met Windows NT. Het softwarebedrijf van Bill Gates bestrijdt Netscape hiermee aan de serverkant op de zelfde manier waarop ze dat aan de browserkant met succes hebben gedaan.

Volgens een onderzoek van Netcraft is Microsoft al leider op de markt van Webservers. Twee jaar geleden domineerde Netscape deze markt nog. Nu bedraagt het marktaandeel van Netscape nog slechts 10,5 procent, terwijl Microsoft een score van 21,7 procent haalt.
Netscape relativeert de onderzoeksresultaten omdat in de cijfers de servers voor intranetten niet zijn meegenomen, terwijl dat de doelmarkt is van Netscape. Volgens Jim Barksdale,ceo van Netscape, schiet IIS op het gebied van schaalbaarheid nog veel tekort en bestaat er nog een grote behoefte aan de meer geavanceerde Netscape-producten. Volgens een analist van Meta Group concurreert Microsoft dan ook vooral aan de onderkant van markt. Ook de prijsstelling maakt de IIS interessant. Netscape positioneert zijn webserver dan ook als geavanceerd en geschikt voor de bovenkant van de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.