HP beschuldigd van patentschending

Het in Californië gevestigde Insight Development beschuldigt Hewlett-Packard ervan patenten op zijn web-imaging technologie geschonden te hebben. De ontwikkelaar van cad- en printsoftware heeft HP voor de rechter gedaagd.

De totale aanklacht luidt: patentschending, verduistering van bedrijfsgeheimen, contractbreuk en oneerlijke concurrentie.
De kern van de aanklacht is dat HP zich niet heeft gehouden aan een in 1995 getekende overeenkomst waarin het zich verplichtte tot geheimhouding van technische- en marketinginformatie over het Insight-project 'Virtual Image' (VI). Dit project voorzag in een praktische oplossing voor het binnenhalen van afbeeldingen van Internet. Volgens Insight vormde VI in 1996 de basis voor HP's web-imaging strategie. HP zou sindsdien de technologie gebruiken zonder toestemming of compensatie in producten uit deze strategie, zoals Imaging for Internet Protocol, de Open Pics webserver, Jetsend image transmission protocol en Photo Smart, een printhulpmiddel bij digitale fotografie.
Een woordvoerder van Hewlett-Packard had niet meer te melden dan dat de onderneming nog geen dagvaarding had ontvangen en ze verrast was door de actie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.