BEA staat open voor overname

Oracle BEA

Oracle mag dan wel het bod op BEA hebben ingetrokken, BEA wil nog altijd wel serieuze gesprekken voeren met bedrijven die de leverancier wil overnemen voor 21 dollar per aandeel.

BEA Systems blijft vasthouden aan een vraagprijs van 21 dollar per aandeel. Het bestuur van het bedrijf zegt dit één dag nadat Oracle zijn bod van 17 dollar per aandeel introk. Het reageert hiermee op de brief die grootaandeelhouder Carl Icahn vrijdag verstuurde. Hierin vraagt hij het bedrijf in te gaan op biedingen van partijen.

"We zijn voorbereid op gesprekken die de verkoop van het bedrijf voor 21 dollar per aandeel mogelijk maken", schrijft het BEA-bestuur in een brief naar Icahn.

Ongebruikelijk

Analist Yun Kim van Pacific Growth Equities noemt het op Marketwatch ongebruikelijk dat twee partijen een overname publiekelijk bespreken. "Je praat normaal niet over prijzen in persberichten. Dit is een beetje ongebruikelijk. Er wordt eigenlijk niet serieus gediscussieerd over waarom ze de berichten bekend maken aan een groot publiek."

Aandeelhouders denken dat een verkoop van BEA nog altijd gaat gebeuren. Het aandeel van BEA staat sinds de bieding van Oracle nog altijd 20 procent boven het niveau dan daarvoor, maar de 14 dollar die nu moet worden betaald ligt ver onder het bod van Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-30T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.