Vesa werkt aan digitale beeldstandaard

De Video Electronics Standard Association (Vesa) ontwikkelt een standaardinterface om digitale, platte beeldschermen (digital flat panel, dfp) te ondersteunen. Deze actie volgt op een voorstel van computerfabrikanten Compaq en Hewlett-Packard.

De Vesa-steun voor dfp houdt ook een rechtvaardiging in voor de industrie-onafhankelijke actie van het Canadese Ati Technologies.
Het initiatief van die firma, dat in mei dit jaar van start ging, heeft al steun gekregen van diverse grote fabrikanten van PC's en monitoren. Vesa was er niet van overtuigd dat het overzetten van de bestaande eigenplug & display-standaard (P&D) levensvatbaar zou zijn. Die standaard combineert digitale en analoge interfaces middels een 34-pins verbinding en ondersteunt zowel USB (universal serial bus) als Ieee 1394, beter bekend onder de naam Firewire. P&D zou echter te complex zijn voor onmiddellijke implementatie bij beeldschermen.
Dfp is toen voorgesteld als een tussenstap die alleen de digitale interface bevat en daardoor niet de analoge, USB- en Firewire-verbindingen. Vesa wil nu dfp, met 15 pins, en P&D volledig compatibel maken, zodat de overgang eenvoudiger wordt. IBM heeft echter al verklaard direct over te stappen op P&D, terwijl ondermeer Compaq en HP eerst nog USB en Firewire willen toepassen. Zij menen dat de algemene industrie-migratie naar P&D pas in het jaar 2000 zal plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.