Chipbakkers Hyundai en Semicon fuseren

De Zuid-Koreaanse chipproducenten Hyundai en LG Semicon gaan samen en reorganiseren daarbij hun overlappende divisies en dochterondernemingen. De fusie van deze twee firma's resulteert in de op één na grootste geheugenchipfabrikant ter wereld met een totaal marktaandeel van 17 procent.

Samsung, ook een Zuid-Koreaanse firma, is de marktleider met een aandeel van 19 procent.
Het nieuws van het samengaan van Hyuandai en LG Semicon was het hoogtepunt van een reeks aankondigingen door Zuidkoreaanse IT-bedrijven gisteren. De vijf grootste firma's voegen zeventien van hun afdelingen en dochters samen om zo de uitpuilende voorraden in het land in te dammen. Ook moeten deze acties toekomstige overproductie en eventuele dumping voorkomen. "De overeenkomsten verlichten de druk van de overtollige en overlappende investeringen", verklaarde vice-voorzitter Sohn Byung-doo van de Federation of Korean Industries. Deze lobbygroep van grote bedrijven zegt dat deze nationale herstructurering in de toekomst nog verder wordt doorgevoerd.
Byung-doo meent dat dit het internationale vertrouwen in de Zuid-Koreaanse economie zal herstellen. De nu aangekondigde overeenkomsten omvatten ondermeer: de fusie van de luchtvaartdochters van Samsung, Daewoo en Hyundai, het samengaan van de petrochemische activiteiten van die twee firma's en de verkoop van Samsungs scheepsmotorenfabriek aan Hanjoong. Analisten vielen over de sterke overheidsinvloed achter deze bedrijfshandelingen en vrezen dat de overeenkomsten een kort leven beschoren zullen zijn. "De firma's zijn gedwongen samen te werken met de overheid door de huidige dip in de markt", zegt onderzoeker Yoo Seong-min van het Korea Development Institute, dat door de regering wordt gefinancieerd. "Deze fusie-overeenkomsten kunnen uiteenvallen zodra de economie zich weer herstelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.