Spyglass lanceert CE-browser

Softwarefirma Spyglass heeft de eerste versie van zijn Device Mosaic-browser ontwikkeld voor Microsofts Windows CE. De leverancier zegt dat Microsoft potentiële klanten zijn kant op stuurde omdat die een browser op CE wilden, maar niet perse alleen op handcomputers.

De twee bedrijven kennen elkaar al sinds 1994. Microsofts Internet Explorer bijvoorbeeld is gebaseerd op Mosaic.
Microsoft was kennelijk niet geïnteresseerd in het ontwikkelen van een browser voor elk soort apparaat en raadde Spyglass aan. Er zijn, naast de Explorer van Microsoft, andere webbrowsers voor CE op de markt, maar Spyglass beweert dat die niet zo aanpasbaar zijn als Device Mosaic 3.0. De gebruikersinterface is bijvoorbeeld gescheiden van de browserkern en daardoor eenvoudiger te wijzigen. In een fabrieksomgeving met relatieve computerleken kan een Windows-interface ongewenst zijn, geeft manager marktontwikkeling Paul Chapple van Spyglass als voorbeeld.
Het product ondersteunt onder andere Html 3.2, tabellen,frames en bewegende beelden. De browser valt bovendien uit te breiden met bijvoorbeeld het SSL-beveiligingsprotocol. Spyglass zegt al een dozijn potentiële klanten te hebben en verwacht binnenkort de overeenkomsten te tekenen. Daarbij kan het bedrijf of de broncode in licentie geven, zodat de klant de browser zelf aanpast, of zelf die wijzigingen doorvoeren en een kant-en-klaar programma verkopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.