Mac OS 8.5 komt volgende maand

Interim-president Steve Jobs van Apple lichtte in zijn toespraak op de Seybold-conferentie een tipje op van de sluier om de aanstaande versie 8.5 van het Mac OS. Dat besturingssysteem verschijnt medio oktober op de markt en is een opwaardering die Macintosh-bezitters "moeten hebben", aldus Jobs.

Gebruikers van de bèta-versie zouden zeer te spreken zijn over het verbeterde OS.
Eén van de nieuwe mogelijkheden is Sherlock. Sherlock verbetert het zoeken op de harde schijf en Internet door meerdere zoekmachines tegelijkertijd te gebruiken. Hierbij hoeft de gebruiker de pagina's van die zoekprogramma's zelf niet te zien. Het systeem kan de gevonden resultaten samenvatten en dat document lokaal opslaan. "Dit is een voorbeeld van de manier waarop Apple Internet steeds meer integreert in het besturingssysteem", aldus Jobs. Andere nieuwe snufjes zijn vereenvoudigde beeldbewerking en opgevoerde controle van kleurenprinters.
Verder demonstreerde Jobs het snellere bestandssysteem. Daardoor kunnen Mac-computers grote bestanden sneller kopiëren, zowel op de eigen harde schijf als via het netwerk. Voor de volgende versie van het Macintosh-besturingssysteem, Mac OS X (tien), belooft Apple meer stabiliteit en verbeterde functionaliteit voor het gelijktijdig draaien van meerdere programma's. Die software komt uit in de herfst van 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-02T00:00:00.000Z Redactie Computable