Managed hosting door True

AT&T schrapt banen ondanks toename winst

 

Zoals vorige week al is voorspeld, schrapt het Amerikaanse telecombedrijf AT&T de komende twee jaar achttienduizend banen. Dat is 14 procent van het totaal aan arbeidskrachten.

De salarissen van de top 450-werknemers van AT&T worden bevroren. De onderneming verwacht dat ruim elfduizend managers met vervroegd pensioen zullen gaan. Voorzitter Michael Armstrong maakte deze bezuinigingen bekend tijdens de presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal.
Armstrong wil de uitgaven van de onderneming dit jaar met 1,6 miljard dollar terugbrengen. De lange-afstandsdiensten zullen het meest moeten inleveren. AT&T heeft op dit terrein veel marktaandeel verloren.
Het bedrijf maakte overigens een winst van 1,3 miljard dollar bekend over het vierde kwartaal. Dit is een beter resultaat dan het jaar ervoor. De omzet in het vierde kwartaal bleef 12,8 miljard dollar. Door de bezuinigingen en de recente overname van Teleport Communications verwacht AT&T dit jaar een toename van de inkomsten met 2 tot 4 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×