Meer bewijs verwacht in Microsoft-zaak

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de twintig staten die Microsoft aanklagen, zouden extra bewijsmateriaal willen indienen. Dit verzoek aan de rechter zou vandaag al plaatsvinden. Justitie en de twintig staten zouden echter nog niet zijn overeengekomen welk nieuw bewijs ze precies willen aanvoeren.

Ondertussen is Microsoft-directeur Bill Gates onderworpen aan een besloten kruisverhoor door staats- en federale onderzoekers. De ondervraging van de topman is onverwachts verlengd met een derde dag. De verhoren vonden afgelopen donderdag en vrijdag plaats op de bedrijfscampus van Microsoft en worden daar aanstaande woensdag voortgezet. Naar verluidt reageerde Gates ontwijkend en terughoudend op de vragen van de aanklagers. De mede-oprichter van Microsoft verdedigde het beleid van zijn softwarefirma en ontkende elke vorm van incorrect handelen in de verovering van de browsermarkt.
Gates zou zich met name afzetten tegen de beschuldigingen dat Microsoft heeft geprobeerd de markt voor Internet-software op te delen met browserfabrikant Netscape. Justitie en de twintig staten stellen dat Microsoft tijdens twee bijeenkomsten met Netscape in juni 1995 een verdeling voorstelde die werd afgewezen. De laatste tijd concentreren de aanklagers zich meer en meer op het verbreden van de rechtszaak tegen Microsoft tot een algehele antitrustzaak. Hierbij willen de onderzoekers aantonen dat de softwareleverancier zijn marktoverwicht misbruikt om concurrentie te beperken en partners te manipuleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable