IBM introduceert AS/400 met OS 4.3

IBM lanceert vandaag de opwaardering van zijn AS/400e-servers met de nieuwe 64-bit Power PC-processor Northstar. Deze chip is de opvolger van de Apache Power PC. Daarnaast worden de machines uitgerust met de nieuwe versie 4.3 van het besturingssysteem OS/400.

De computerfirma levert ook een aantal extra mogelijkheden voor elektronische commercie. De verbeterde AS/400-systemen verschijnen begin september op de markt.
De nieuwe Northstar-processor, die onlangs al opdook in de RS/6000-computers van IBM, haalt een kloksnelheid van 250 MHz. De chip kan, dankzij nieuwe algoritmen, ook meer berekeningen per klokcyclus verwerken. IBM zegt dat het prestatieniveau van de verbeterde AS/400-machines hierdoor maximaal 90 procent hoger ligt. Conservatievere schattingen doen gewag van prestatiewinsten die tussen de 40 en 80 procent liggen.
Verder heeft IBM ondersteuning voor het set-protocol (secure electronics transaction) opgenomen in het OS/400-besturingssysteem. Hiermee kunnen deze machines online creditcard-transacties verwerken. Bovendien heeft de leverancier de management-interface een Windows-jasje aangemeten. Naar verluidt zou IBM de interface nog verder aanpassen om via een webbrowser toegang te bieden tot applicaties zonder de code van die programma's te hoeven veranderen. Volgens schattingen zijn er wereldwijd een half miljoen AS/400-systemen in gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.