IT-Europeaan reislustiger dan Amerikaan

Europese automatiseerders zijn eerder bereid om in het buitenland te wonen dan hun vakbroeders in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit een onderzoek van Kenda Systems, een onderneming die gespecialiseerd is in wereldwijde werving van IT-specialisten.

In Europa gaf 51 procent van de IT-deskundigen aan bereid te zijn om tijdelijk te verhuizen naar een ander land voor een nieuwe baan. In de Verenigde Staten wil slechts 35 procent zich buiten de landsgrenzen vestigen. Kenda vermoedt dat Europeanen minder problemen hebben met een verhuizing naar een ander land, omdat de afstanden tot het vaderland meestal minder groot zijn dan voor een Amerikaan die zich elders vestigt.
Een salarisverbetering is de belangrijkste reden voor de verhuizing van een automatiseerder. Ook de nieuwe woonomgeving en de ontwikkeling van vaardigheden spelen hierbij een grote rol. Europeanen en Amerikanen hanteren dezelfde argumenten. De automatiseerders uit de Verenigde Staten noemen ook nog ontwikkeling van nieuwe vaardigheden als reden voor emigratie.
De IT'ers vinden het belangrijk dat het bureau dat hen rekruteert informatie verschaft over het land van bestemming. Het gaat hierbij vooral om huisvesting, gezondheidszorg, arbeidsvoorwaarden en het belastingsysteem. Voor Europeanen is een goede informatievoorziening de belangrijkste reden om voor een bureau te kiezen. In de Verenigde Staten hechten de automatiseerders meer belang aan de opleidingsmogelijkheden die een bureau biedt. Uit het onderzoek blijkt tevens dat de automatiseerders regelmatig contact met het bureau op prijs stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-31T00:00:00.000Z Redactie Computable