Gratis 2000-patch voor Netware 4.10

Novell is onder druk van zijn gebruikers gedwongen tot het uitbrengen van een millennium-patch voor zijn netwerkbesturingssysteem Netware 4.10. Dit lapmiddel moet ervoor zorgen dat deze software de eeuwwisseling kan doorstaan. Novell hoopt zo rechtszaken van boze gebruikers te voorkomen.

Tot voor kort moesten gebruikers van Netware 4.10 migreren naar versie 4.11 om het jaar 2000 aan te kunnen met hun systemen. Veel gebruikers vreesden dat dit niet haalbaar was in anderhalf jaar tijd. Bovendien moeten gebruikers betalen voor deze opwaardering, die ook andere nieuwe functionaliteit bevat. Netware 4.10 is de enige recente versie van het besturingssysteem dat niet millenniumbestendig is. Oplossingen voor de versies 3.12 en 4.11 zijn al enige tijd verkrijgbaar. De verbetering voor 4.10 verschijnt in het vierde kwartaal op de website van de softwareleverancier.
Volgens Novell-woordvoerders is het besluit de millennium-patch gratis te verstrekken, niet alleen ingegeven door klachten over het betalen voor versie 4.11. De angst van gebruikers dat zij niet genoeg tijd meer hebben voor de migratie zou volgens de firma de doorslag hebben gegeven. "Het is nooit ons beleid geweest om geld te vragen voor millennium-'oplossingen'", verklaart marketing vice-president John Slitz van Novell. "We vragen gewoonlijk wel een paar honderd dollar voor gewone opwaarderingen." De afgelopen tijd zijn er al een aantal softwareleveranciers aangeklaagd voor het leveren van niet-millenniumbestendige recente software en het verdienen aan nieuwe versies die dat wel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable