Intel gehoord over intimidatie Microsoft

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft directieleden van Intel aan de tand gevoeld over vermeende intimidatiepogingen van Microsoft. Justitie onderzoekt of de softwarefirma zijn spierballen liet zien tijdens een bijeenkomst met toenmalig Intel-president Andrew Grove in 1995.

Microsoft-topman Bill Gates zou toen hebben gezegd dat zijn firma niet wil dat Intel software ontwikkelt voor multimedia zonder dat hiervoor extra chips nodig zijn.
Deze functionaliteit, bekend als 'native signal processing', is toch verwerkt in software van Intel, maar naar verluidt op een veel later tijdstip dan oorspronkelijk gepland. In 1996 publiceerde het Amerikaanse zakenblad Fortune Magazine een gesprek tussen Gates en Grove waarin de Intel-topman zei dat zijn bedrijf onder dwang instemde met de eisen van Microsoft. Gates ontkende deze omschrijving en zei dat Intel veel voor elkaar had gekregen in die gesprekken. Grove hield echter vol dat Intel moest buigen voor Microsoft.
Het ministerie van Justitie verstrekt geen commentaar op dit onderzoek en wil ook niet ingaan op berichten dat Grove al een verklaring onder ede heeft afgelegd. Een Intel-woordvoerder verklaarde dat het "niet ongebruikelijk is dat een bedrijf van onze positie en status gevraagd wordt informatie te verstrekken in verband met het soort onderzoek dat nu loopt". Microsoft-woordvoerder Mark Murray reageert: "Het is jammer dat iemand ongegronde beschuldigingen probeert te uiten over de zakelijke relaties tussen Microsoft en Intel. Wij werken nauw samen om ervoor te zorgen dat onze technologieën goed samenwerken. Dat is in het voordeel van de consument en de groei van de algehele software-industrie".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-27T00:00:00.000Z Redactie Computable