Access-fout ook in andere versies

Microsoft erkent dat de fout in zijn Access-software ook voorkomt in de versies 2.0 en 95 van die databank. Deze week werd bekend dat Access bij grote bestanden de gegevens kan verknoeien door wijzigingen in verkeerde databankdossiers op te slaan zonder dat de gebruiker dit merkt.

De softwareleverancier meldde aanvankelijk dat dit alleen kon voorkomen bij Access 97.
Woordvoerders van Microsoft zeggen nu dat die mededeling "voorbarig" was en dat het bedrijf na meer onderzoek tot de conclusie kwam dat de fout ook oudere versies van de databank beïnvloedt. Op de website van de leverancier (http://www.microsoft.com/access/) is een beschrijving te vinden van de fout en een methode om die te vermijden. John Duncan, productmanager voor Microsoft Office, waarin Access is verwerkt, zegt dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Zodra die gereed is, plaatst Microsoft die ook op zijn website. Duncan gaf geen datum voor de verkrijgbaarheid van het lapmiddel.
Software-ontwikkelaars vragen zich inmiddels af of de oorzaak van dit probleem aan Access zelf of aan de onderliggende databank-'engine' ligt. Die software draagt de naam Jet en dient als basis voor meer Microsoft-producten, waaronder de Exchange boodschappen-server en het Visual Basic-ontwikkelingshulpmiddel. Daarnaast kan Jet gebruikt worden in combinatie met andere ontwikkel-tools van de firma, zoals Visual C++. Mocht de fout voortkomen uit Jet dan betekent dat een aanzienlijke vergroting van de ernst van dit probleem. Microsoft had geen commentaar op deze speculaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.