Lawine van PC's met nieuwe Intel-chips

Nagenoeg alle PC-leveranciers bestoken de markt met modellen die de nieuwste drie processoren van Intel bevatten. De chipfabrikant onthulde vandaag officieel een 450 MHz-versie van de Pentium II Xeon en 300- en 333 MHz-varianten van de slanke Pentium II Mendecino.

Zo komt IBM binnenkort met de zware consumentencomputer Cobra en heeft de 450 MHz-chip ook verwerkt in zijn PC 300-serie en de Intellistation werkstations. De nieuwe, slanke Intel-processoren worden gebruikt in de 300GL-desktops voor bedrijfstoepassingen. Compaq Computer past de nieuwe chips toe in zijn Deskpro EP- en EN-machines. Dell Computer op zijn beurt komt met extra Optiplex-computers voor bedrijfsgebruikers en Dimension V en XPS R-systemen voor consumenten. Daarnaast lanceert Dell ook een lichte Poweredge-server met de nieuwe Xeon.
Hewlett-Packard doet ook mee met de PC-parade en rust twee van zijn Netserver-modellen uit met de Pentium II 450 MHz. Verder introduceert deze leverancier nieuwe Brio- en Vectra-computers voor het bedrijfsleven. Gateway heeft ook de drie nieuwe processoren van Intel opgenomen in zijn productreeksen voor bedrijven en consumenten. Al deze aanhang van PC-leveranciers, waaronder ook nog Acer, NEC, Micron, winkelketen CompUSA, Dunn en vele anderen, vormt het bewijs van de dominante marktpositie van Intel. Alternatieven voor de lichte Mendecino zijn reeds voorhanden en de trend naar goedkopere, slanke computers doet de 450 MHz Xeon scherp afsteken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable