Lucent biedt kit voor spraak-applicaties

Lucent Technologies biedt ontwikkelaars een product om Windows-applicaties te maken die middels spraak zijn te bedienen. De nieuwe ontwikkelingskit draagt de naam Speech Application Platform en is het eerste product dat Lucent verkrijgt uit het uitgebreide spraakonderzoek van dochter Bell Labs.

Het nieuwe product is bedoeld voor onafhankelijke software-ontwikkelaars die programmatuur voor Windows op desktopsystemen willen maken. De Lucent-software bevat mogelijkheden voor spraakherkenning, maar ook voor conversie van tekst naar spraak. John Holmgren, bedrijfsontwikkelingsmanager bij Lucent, zegt dat dit spraakplatform gebruikt kan worden voor het kleinbedrijf en mogelijk ook voor consumenten. Daarnaast voorziet hij toepassingen op Windows NT-servers voor Internet-telefonieprogramma's die niet omvangrijk genoeg zijn om eigen, aparte hardware te vereisen.
Een van de eerste klanten voor het spraakproduct van Lucent is het Britse Cambridge Consultants die het gebruiken voor een online-catalogus. Zo kunnen hun klanten productomschrijvingen beluisteren en dan een bestelling plaatsen door het gewoon te vragen. Lucent spreidt de mogelijkheden voor zijn spraaktechnologie nog verder uit en meent bijvoorbeeld dat ook hand-apparatuur hiervan kan profiteren. Analist Jim Norman van Wohl Associates ziet veel mogelijkheden voor het Speech Application Platform, met name doordat het gelijk uitkomt voor desktopcomputers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-25T00:00:00.000Z Redactie Computable