iMac bevat geheime uitbreidingspoort

De iMac, Apple's nieuwste computer, heeft een officieel niet onthulde poort voor uitbreidingen onder het moederbord. Deze communicatie-uitgang draagt de codenaam Mezzanine en moet de functionaliteit van toekomstige iMacs uitbreiden.

De 160-pins poort zou binnen Apple de naam Perch dragen en is volgens experts identiek aan de 'personality-poort' die G3 Power Macintosh-desktopcomputers hebben. Deze uitbreiding is in wezen een aangepaste PCI-poort en ondersteunt applicaties met hoge eisen qua bandbreedte. Apple gebruikt de poort bij zijn G3-systemen nu voor een Mpeg 2-decoder voor het bekijken van DVD videobeelden.
De poort lijkt bij de iMac vooralsnog niet bedoeld voor gebruik aangezien deze is 'verborgen' onder het moederbord en er geen uitgang in de systeemkast is. De enige hint voor toekomstige mogelijkheden is de opening in de plastic behuizing die is afgedekt met een metalen plaatje. Verder wordt de poort niet vermeld in de algemene handleiding voor ontwikkelaars. Apple zou geen informatie willen vrijgeven aan nieuwsgierige technici buiten het bedrijf.
Ondertussen zijn er al een klein aantal fouten ontdekt in de nieuwe consumentencomputer. Zo zou de iMac problemen ondervinden met Epson-printers en de communicatie tussen het ingebouwde 56K-modem en Internet-providers. Apple biedt ondersteuning op zijn website (http://support.info.apple.com/support/imac/index.html). Diverse andere sites, zoals Macfixit en TheiMac zijn al opgericht om ook hulp te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-21T00:00:00.000Z Redactie Computable