Apple ontkent NC-plannen

Apple Computer verklaart dat het geen plannen heeft voor een netwerkcomputer (nc). Dit ondanks sterke geruchten dat de iMac een aantal mogelijkheden bevat die deze consumentencomputer naar een nc doen neigen.

Zo zou het moederbord van Apple's nieuwste machine codenamen van het topgeheime Columbus-project bevatten en geeft het startproces ook signalen in die richting.
Wanneer de gebruiker bij het starten van de iMac de n-toets vasthoudt, zoekt de machine naar een Bootp-server die bedoeld is voor nc's. Daarnaast identificeert de computer zich op zijn scherm als MacNC. Gebruikers op Internet zouden ontdekt hebben dat de rom-chips (read-only memory) van de iMac drivers bevatten voor Firewire, Ethernet en andere aansluitingsmogelijkheden. Dit suggereert dat de computer kan starten vanaf een netwerk.
Woordvoerders van Apple ontkennen dit en benadrukken de woorden van interim-directeur Steve Jobs die vorige maand op de Macworld Expo in New York verklaarde dat het bedrijf zich concentreert op vier productlijnen. De PowerMac G3-desktop, laptop en twee consumenten-machines; de iMac en een nieuwe, draagbare computer die in het eerste kwartaal van 1999 naar buiten komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable