IBM past OS/390 aan voor web-server

IBM levert een serie verbeteringen voor OS/390 die mainframes met dit besturingssysteem inzetbaar moeten maken als zware web-server. De uitbreidingen omvatten een geïntegreerde applicatie-server op Java-basis, verzwaarde beveiliging op basis van Internet-standaarden, opgevoerde TCP/IP-prestaties en een sneller netwerkbestandssysteem.

Toen IBM enkele jaren geleden zijn mainframes uitrustte met web-mogelijkheden, werd dit algemeen gezien als een defensieve strategie. Analisten menen nu dat de computerfirma in de aanval is om te bewijzen dat zijn S/390-mainframes een valide alternatief zijn voor geconsolideerde Unix-servers. De leverancier beweert dat zijn S/390-machines nu uitstekend geschikt zijn voor het afhandelen van zware elektronische commercie. "IBM zegt in wezen dat de S/390 nu alles wordt wat Unix en NT beloven voor de toekomst", aldus analist John Young van consultancy The Clipper Group.
De markt voor deze zware computers groeit nog steeds, ondanks diverse berichten dat het mainframe zijn tijd heeft gehad. IBM meldt dat het al eenentwintig opeenvolgende kwartalen groei meemaakt in zijn mainframe-verkopen. Analisten merken echter op dat de prijs per mips (miljoen instructies per seconde) sterk is gedaald. Zo zakte deze verhouding het afgelopen jaar met 40 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable