AS/400 krijgt Northstar-processor

IBM komt morgen met een reeks verbeteringen voor zijn AS/400e-servers die ondermeer snellere Power PC-processoren en meer mogelijkheden voor elektronische commercie krijgen.

Drie van de acht servers in de e-serie worden opgewaardeerd en krijgen onder andere, zoals reeds eerder gemeld, de nieuwe 64-bit Northstar-processor. Daarnaast krijgen de drie computers een protocol voor e-commercie, browser-ondersteuning en verbeterde firewall-mogelijkheden.
Deze verbeteringen aan de lichte Apache Invader 170 en de zware AS/400 650 en S40 moeten zowel kleine als grote bedrijven lokken die krachtige webservers willen gebruiken. Het kernpunt van de modernisering is de nieuwe Northstar-chip die een kloksnelheid van 250 MHz haalt en die reeds is geïntroduceerd voor de RS/6000 Unix-lijn van IBM. Deze 64-bit processor is ontworpen door de AS/400-divisie als opvolger van de huidige Apache-chip. De Northstar verbetert het prestatieniveau van de AS/400 met 50 tot 90 procent, aldus de leverancier.
Daarnaast heeft IBM ondersteuning voor het Set-protocol (Secure Electronics Transaction) opgenomen in de verbeterde AS/400-computers. Hiermee kunnen de machines online creditcard-transacties verwerken. Verder zou het bedrijf de management-interface wijzigen om toegang via een webbrowser te bieden tot applicaties zonder de code van die programma's te hoeven veranderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable