Cobra stort zich op consumentenmarkt

IBM kondigt deze week een nieuwe, zware consumenten-PC aan die de codenaam Cobra draagt. Deze Aptiva-computer is de eerste in een reeks computers voor zowel de boven- als de onderkant van de consumentenmarkt.

De Cobra bevat een 450 MHz Pentium II-processor, die Intel nog moet onthullen, 128 MB Ram (random access memory) en een harde schijf van 16,8 GB.
Het geheugen zou zelfs uitbreidbaar zijn naar een totaal van 384 MB. Dit zwart uitgevoerde monsterapparaat komt 15 september op de markt en heeft een prijskaartje van minstens tweeduizend dollar. Een bijbehorende, platte monitor wordt apart verkocht en kost ongeveer duizend dollar. IBM mikt met de Cobra op gebruikers die willen betalen voor een zeer hoog prestatieniveau. Volgens een recent onderzoek van IBM bestond 28 procent van zijn PC-verkoop in juli dit jaar uit computers boven de tweeduizend dollar.
De introductie van deze zware consumentencomputer staat in schril contrast met de huidige trend naar slankere, goedkopere PC's. IBM meent echter dat dit bepaalde gebruikers met een behoefte aan rekenkracht in de kou laat staan. Indien het concern voldoende Cobra's aan de man weet te brengen, zal het aardige winstmarges opstrijken van deze computer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.