Forse groei Fujitsu houdt aan

Fujitsu Computers boekte voor het derde achtereenvolgende kwartaal een recordgroei. In de periode april-juni nam de verkoop van Fujitsu in West-Europa met 72 procent toe.

Hierdoor behoort het tot de snelstgroeiende PC-bedrijven in Europa. Ook Nederland was goed voor een krachtige groei. In het tweede kwartaal van 1998 nam de verkoop daar 84 procent toe, vergeleken met dezelfde periode in 1997.
De stijging bedroeg bij de notebooks 166 procent, bij de PC's voor zakelijk gebruik 37 procent en in de consumentenmarkt 400 procent. Ook in Duitsland (groei 150 procent), Groot-Brittannië (110 procent) en Frankrijk (45 procent) boekte Fujitsu behoorlijke terreinwinst.
Fujitsu verkocht in het tweede kwartaal in Europa 237 duizend PC's, notebooks en servers, tegenover 138 duizend een jaar eerder. De verkoop van PC's voor zakelijk gebruik steeg met 53 procent. De Lifebook serie groeide meer dan 100 procent. Volgens IDC was Fujitsu in 1997 de snelstgroeiende fabrikant van notebooks.
Fujitsu Computers BV te Maarssen maakt deel uit van Fujitsu Computers, waarvan het hoofdkantoor in Engeland staat. Dit laatste bedrijf is weer gelieerd aan Fujitsu's Personal Systems Business Group. De afgelopen week kondigde Fujitsu een nieuwe reeks PC's aan voor de zakelijke markt onder de naam Ergopro. Beheersing van de totale kosten is daarbij het voornaamste uitgangspunt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.