SCO biedt Tandems Nonstop aan OEM's

De Santa Cruz Operation (SCO) heeft een overeenkomst gesloten met Compaq voor de Nonstop Cluster-software van dochter Tandem. SCO gaat de Unixware-versie van dat product verkopen aan oem-fabrikanten (original equipment manufacturers) van zijn systemen.

Tandem levert eigenlijk al Nonstop Clusters voor SCO's Unixware op Proliant Integrity XS-servers aan telecommunicatiebedrijven sinds begin dit jaar. De Compaq-divisie zal doorgaan met deze directe verkoop, terwijl SCO de Nonstop-technologie via indirecte kanalen in de markt zet onder de naam Unixware Nonstop Clusters. De leverancier van Unix-op-Intel-processoren combineert de Tandem-software met versie 2.1.2 van zijn besturingssysteem.
SCO beweert dankzij deze overeenkomst een voorsprong van twee jaar op zijn concurrenten te krijgen. Nonstop CLuster biedt zowel schaalbaarheid als hoge beschikbaarheid en gebruikt daarvoor de enige software voor het Intel-platform die een enkel systeembeeld biedt. Hierdoor zijn maximaal zes servers als één machine te benaderen en beheren. In laboratoria zijn echter al clusters met dertig servers getest. Compaq en SCO zetten nu samen ontwikkelcentra en een verkoopkanaal voor distributeurs op. Tot nog toe hebben databankleveranciers als Computer Associates, IBM's Software Group en Informix al hun steun toegezegd aan Unixware Nonstop Clusters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable