'Multimedia-pakket' voor Windows 98

Microsoft heeft, zoals verwacht, vandaag de eerste opwaardering voor Windows 98 uitgebracht. De softwareleverancier blijft ontkennen dat dit 'pakket multimedia-verbeteringen' eigenlijk een verzameling foutcorrecties zou zijn.

Microsoft zou deze toevoeging eerst omschreven hebben als een 'Service Pack', wat een ander woord is voorbug-fixes.
De software is verkrijgbaar via de Windows Update Site van het bedrijf, die alleen toegankelijk is vanuit Windows 98. Het pakket bevat ondermeer de nieuwste versies van de Direct X-technologie voor beeld- en geluidsaansturing, Microsoft Chat en de Mediaplayer voor toegang tot het Windows Media Advanced Format, Quicktime, Midi, Realaudio en Realvideo. Daarnaast zijn ook nieuwe web-lettertypes opgenomen. Veel van deze nieuwe programmatuur is ook los verkrijgbaar vanaf de Microsoft-website en valt dan ook te gebruiken voor Windows 95.
De eerste Windows 98 Update ligt onder vuur van critici die beweren dat Microsoft het besturingssysteem te vroeg heeft uitgebracht. De software zou nog niet gereed zijn en serieuze fouten bevatten die de nu gelanceerde software moet herstellen. Het is een feit dat de softwarefirma onder druk stond zijn product te lanceren gezien de reeds opgelopen vertraging en de dreigende rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie over de koppeling van webbrowser en besturingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable