Toch geen publiek bij verhoor Gates

Microsoft heeft zijn beroep gewonnen tegen de beslissing publiek en pers toegang te verlenen tot de kruisverhoren van zijn directietop.

Een rechtbank bestaande uit drie magistraten van het Amerikaanse Beroepshof ontkrachtte het besluit van rechter Thomas Penfield Jackson dat de getuigenis van Microsoft-voorzitter Bill Gates en andere directieleden openbaar maakt.
Deze herroeping van de openbaarheid van de hoorzittingen is gebaseerd op mogelijke schadelijke gevolgen voor het softwarebedrijf. Het Beroepshof uitte echter geen afsluitend oordeel over deze kwestie en houdt daarmee de mogelijkheid open dat latere verhoren alsnog openbaar zullen worden.
De eigenlijke rechtszaak begint op 8 september, ondanks wijdverbreide geruchten dat de aanvang twee weken vertraagd zou zijn. Het besluit de media toegang te geven tot de verhoren van Gates, Ballmer en drieëntwintig andere topmannen was gebaseerd op een niet erg bekende wet uit 1913 die alleen van toepassing is op antitrustzaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.