SPEC biedt benchmarks voor JVM's

Spec, de Standard Performance Evaluation Corporation, biedt nu een benchmark-pakket voor de prestatievergelijking van verschillende JVM's (Java virtual machine).

Deze meetsoftware werkt voor diverse clientplatformen, waaronder ook netwerkcomputers. Spec-president Kaivalya Dixit, die werkzaam is bij IBM's NC-divisie, zegt dat de test niet echt is ontworpen voor ingebedde JVM's.
Sun Microsystems oefende al geruime tijd druk uit op Spec om een onafhankelijke Java-benchmark uit te brengen. Deze firma, die de programmeertaal heeft geschapen, werd vorig jaar betrapt op het aanpassen van haar software. Hierdoor leek Java op de eigen Unix-variant Solaris 50 procent sneller te draaien dan op Microsofts Windows NT. Tot op heden wordt de Caffeinemark van Pendragon Software het meest gebruikt voor het vergelijken van Java-prestaties.
De Spec JVM 98-suite bevat acht verschillende testen, waarvan vijf bestaan uit 'echte' applicaties. De resultaten van benchmarks staan er namelijk om bekend weinig gemeen te hebben met de werkelijke prestaties bij gebruik van applicaties. Dit hoopt Spec enigszins te ondervangen. Verder meet het JVM-pakket zowel hardware- als softwareprestaties van het systeem, waarbij verschillende aspecten van de JVM, zoals de jit-compiler (just-in-time) en de klassebestanden, worden beproefd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.