Managed hosting door True

Vraagtekens bij overname DEC door Compaq

 

Analisten en concurrent Hewlett-Packard zetten vraagtekens bij de acquisitie van Digital door Compaq. Hoewel de overname van 19,2 miljard gulden voordelen met zich mee kan brengen, wordt gevreesd voor integratieproblemen van beide bedrijven. Zeker omdat de overname van Tandem door Compaq nog maar nauwelijks voltooid is.

"Hoe wordt het topmanagement van Digital eruit gewerkt? Er lopen grote namen rond, dus dat kan nog moeilijk worden", aldus een analist van Gartner Group. De rol van DEC-topman Robert Palmer is dan ook nog onduidelijk. Ondanks de culturele problemen en de initiële integratieproblemen ziet Gartner de uitbreiding van Compaqs productlijn en het profijt dat DEC kan hebben van Compaqs marketingmachine als een strategisch voordeel.
Concurrent HP heeft zijn bedenkingen bij de overname. "Compaq neemt een hele zware belasting op zijn nek", zegt een woordvoerder van HP in Nederland. HP meent dat de integratie van de twee bedrijven enorm veel energie en aandacht gaat vergen. "Op de korte termijn verwachten wij geen succesvolle integratie en ook geen toenemende concurrentie", aldus de woordvoerder, die verder wel van mening is dat de overname in potentie 'iets in zich heeft'.
Volgens Eckard Pfeiffer, roerganger van Compaq, blijft het bedrijf investeren in technologieën van Digital, zoals Alpha-chips, OpenVMS, Digital Unix, Windows NT, opslagsystemen en software. De wereldwijde service-organisatie is echter het belangrijkst voor Compaq, omdat het daarmee toegang krijgt tot een enorm verkoopkanaal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×