Vraagtekens bij overname DEC door Compaq

Analisten en concurrent Hewlett-Packard zetten vraagtekens bij de acquisitie van Digital door Compaq. Hoewel de overname van 19,2 miljard gulden voordelen met zich mee kan brengen, wordt gevreesd voor integratieproblemen van beide bedrijven. Zeker omdat de overname van Tandem door Compaq nog maar nauwelijks voltooid is.

"Hoe wordt het topmanagement van Digital eruit gewerkt? Er lopen grote namen rond, dus dat kan nog moeilijk worden", aldus een analist van Gartner Group. De rol van DEC-topman Robert Palmer is dan ook nog onduidelijk. Ondanks de culturele problemen en de initiële integratieproblemen ziet Gartner de uitbreiding van Compaqs productlijn en het profijt dat DEC kan hebben van Compaqs marketingmachine als een strategisch voordeel.
Concurrent HP heeft zijn bedenkingen bij de overname. "Compaq neemt een hele zware belasting op zijn nek", zegt een woordvoerder van HP in Nederland. HP meent dat de integratie van de twee bedrijven enorm veel energie en aandacht gaat vergen. "Op de korte termijn verwachten wij geen succesvolle integratie en ook geen toenemende concurrentie", aldus de woordvoerder, die verder wel van mening is dat de overname in potentie 'iets in zich heeft'.
Volgens Eckard Pfeiffer, roerganger van Compaq, blijft het bedrijf investeren in technologieën van Digital, zoals Alpha-chips, OpenVMS, Digital Unix, Windows NT, opslagsystemen en software. De wereldwijde service-organisatie is echter het belangrijkst voor Compaq, omdat het daarmee toegang krijgt tot een enorm verkoopkanaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.