Tekort aan 266 en 300 MHz Pentium II's

Intel heeft op dit moment niet voldoende lichte, betaalbare Pentium-processoren om de vraag naar goedkope PC's voor bedrijfsgebruikers te stillen. Computerverkopers en distributeurs in de Verenigde Staten melden een schaarse voorraad van PC's met 266 en 300 MHz Pentium II-processoren.

Zij wijten dit aan Intels nadruk op zijn snellere en meer winstgevende 333, 350 en 400 MHz-chips. Hewlett-Packard en IBM zouden het kleinste aantal goedkope PC's in voorraad hebben.
Intel zet zijn topprocessoren met meer druk in de markt, om zo zijn dalende verkoop qua winst weer op te krikken. Ondertussen groeit de vraag vanuit het bedrijfsleven naar goedkopere PC's met minder dure processoren. "Er zijn enkele, kleine tekorten aan Pentium II's", erkent Intel-woordvoerder Tom Waldrop. "Die zijn echter van zeer tijdelijke aard." Hij wou niet toelichten om welke processoren het precies gaat. "We werken aan de uitbreiding van onze productie. Tot eind dit kwartaal blijven we echter enigszins aan de krappe kant."
De schaarste heeft nauwelijks gevolgen voor de consumentenmarkt waar PC-fabrikanten in toenemende mate processoren van Intel-concurrenten als AMD en Cyrix gebruiken. Daarnaast heeft ook Intels Celeron-processor een plaats in de consumentenwereld. Deze slanke chip ontbeert echter het cache-geheugen en prestatieniveau dat bedrijven willen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable