Rechter overweegt uitstel Microsoft-zaak

Rechter Thomas Penfield Jackson overweegt een verzoek van zowel Microsoft als het ministerie van Justitie om de aanstaande antitrustzaak twee weken uit te stellen. Dit mogelijke uitstel komt mede voort uit de verwachte vertragingen door het kruisverhoor van Microsoft-topman Bill Gates en vierentwintig andere directieleden.

Volgens de oorspronkelijke planning moet het proces op 8 september van start gaan. Microsoft en Justitie willen dat nu verschuiven naar 22 september. Dit verzoek hebben de twee partijen gezamenlijk ingediend bij rechter Jackson. Ondertussen loopt er ook een juridische worsteling over de toegang van publiek en pers tot de verhoren van Gates en de andere topmensen van de firma. Rechter Jackson bepaalde deze week op basis van een obscure antitrustwet uit 1913 dat die hoorzittingen openbaar zijn.
Minister van Justitie Janet Reno verklaarde gisteren dat zij niet op de hoogte was van het bestaan van die wet. Haar ministerie heeft het Amerikaanse Congres vorig jaar geadviseerd de nu omstreden wet te ontkrachten, omdat het "onnodige complicaties zou kunnen geven". Reno meent echter dat "de overheid zo open mogelijk moet zijn, inclusief de processen van de regering". Microsoft is tegen de aanwezigheid van publiek en pers bij de hoorzittingen, omdat het vreest voor het onthullen van zijn bedrijfsgeheimen. Tegelijkertijd overlegt de softwarefirma met Justitie en een media-advocaat over de beste manier om hiertoe toegang te verschaffen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.