Commodore 64 als webcomputer

De firma Web Computers International, gestationeerd op de Nederlandse Antillen, wil de Commodore 64-homecomputer (c64) nieuw leven inblazen door dit apparaat als een netwerkcomputer te lanceren.

Het product heet Web.it en is nagenoeg onherkenbaar als de klassieke c64-machine uit het begin van de jaren tachtig. De voornaamste overeenkomst is de emulator die de oude computer softwarematig terugbrengt en het feit dat een televisie dienst doet als monitor.
De Web.it bevat een Intel-compatibele AMD-processor, 16 MB geheugen en een diskettestation. Hij draait op MS-DOS 7 en Windows 3.1. Daarnaast heeft deze webcomputer een PC-kaartaansluiting, een printerpoort en een 56K Rockwell-modem. De fabrikant levert bij zijn product ook software: Lotus 1-2-3, Ami Pro, Organizer, Netscape Navigator, Solitaire en een c64-emulator. Door die laatste applicatie moet de machine alle programma's van de oorspronkelijke Commodore 64 kunnen draaien. Deze 'incarnatie' wordt eind augustus op de Cebit-beurs in Hannover onthuld. Hij zal ongeveer vierhonderd dollar kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.