IBM analyseert datapakhuizen met Brio

IBM gebruikt de Enterprise analyse-software van Brio Technology om een gat in zijn pakket datapakhuis-producten op te vullen. IBM's Visual Warehouse verkrijgt hiermee een front-end applicatie waarmee gebruikers informatie in datapakhuizen kunnen doorzoeken en analyseren.

Nick Halsey, vice-president bedrijfsmarketing bij Brio, zegt dat er een grote groei is in de markt voor datapakhuizen, maar dat klanten meer en meer geïntegreerde pakketten willen.
Tot nog toe kon IBM wel de backend-producten leveren, waaronder de databank en hulpmiddelen voor extractie, opruimen en Olap (online analytical processing). Het bedrijf ontbeerde echter een frontend-programma dat op desktopcomputers draait en toegang geeft tot de data en de pakhuizen. Volgens de overeenkomst tussen IBM en Brio bundelt de eerstgenoemde een pakket voor vijf gebruikers met zijn Visual Warehouse-suite. Daarin zitten ondermeer twee gebruikerslicenties voor Query Explore om data te analyseren, drie licenties voor web-client Insight en een licentie voor de slanke Quickview.
IBM betaalt Brio een vergoeding voor elke licentie die het weet te verkopen. Halsey noemt de overeenkomst veelbetekenend. "Het is een wereldwijd contract en IBM's klanten investeren het meest in deze technologie. Dit geeft ons dus toegang tot een markt met een keurmerk dat we op ons eigen houtje nooit hadden kunnen verkrijgen. IBM's marketingbudget is groter dan ons hele bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-17T00:00:00.000Z Redactie Computable