Tarantella krijgt beveiliging en balans

Unix-leverancier de Santa Cruz Operation (SCO) heeft zijn applicatiemakelaar Tarantella uitgerust met functionaliteit voor beveiliging en lastenverdeling. De softwareproducent hoopt zijn technologie hiermee aantrekkelijker te maken voor grote gebruikers.

Versie 1.2 van Tarantella komt volgende week uit en bevat geïntegreerde ondersteuning voor het Secure Sockets Layer-protocol en RSA-versleuteling.
Deze toevoeging biedt gebruikers op een publiek netwerk, zoals Internet, beveiligde toegang tot de applicaties die Tarantella aanbiedt. Voorheen moesten klanten zich voor beveiligde toegang wenden tot virtuele privé-netwerken of beveiligde intranetten. Netwerkbeheerders kunnen met Tarantella nu verschillende beveiligingsniveaus instellen voor individuele gebruikers en applicaties.
Daarnaast heeft SCO mogelijkheden voor lastenverdeling en automatische overname bij systeemuitval opgenomen in zijn applicatiemakelaar-software. Deze middleware voor servers kan hierdoor dynamisch op meerdere machines tegelijk draaien. De leverancier beweert bovendien de prestaties van zijn Adaptive Internet Protocol met 30 procent verbeterd te hebben. Op het nu lopende SCO Forum 98 in Californië onthulde het bedrijf al een aantal grote klanten die Tarantella gebruiken. Hieronder bevinden zich de Nasa en telecom-dienstverlener MCI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.