Netscape stopt met JVM-ontwikkeling

Netscape stopt met het ontwikkelen van Java Virtual Machines (JVM) voor elk platform waar zijn browsers op draaien. In plaats daarvan steunt het op native JVM's van leveranciers van besturingssystemen, zoals Microsoft, Sun en Apple.

Netscape, het eerste bedrijf dat een Java-licentie nam van Sun in 1995, zwicht bijna onder de enorme ontwikkelinspanning die het moet doen om de JVM's actueel te houden voor de zeventien besturingssystemen waar zijn browsers op draaien. Dat ontwikkelwerk is overbodig geworden nu leveranciers van besturingssystemen zelfnative JVM's hebben gebouwd. Netscape heeft een interface gebouwd, de Openjava api (application programming interface).
Netscape's browsers vanaf Communicator 5.0, dat over twee maanden op de markt komt, werken via het interface met de verschillende JVM's van de verschillende leveranciers. Volgens Netscape versnelt het hiermee de versie-stroom en dus het geavanceerd houden van zijn browser.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.