OLAP-raad publiceert specificatie

Olap-council heeft gisteren in de VS een specificatie gepubliceerd voor Online Analytical Processing (Olap). Volgens analisten wakkert dit de strijd tussen aartsrivalen Oracle en Microsoft aan. Microsoft komt pas volgende maand met een rivaliserende standaard.

Volgens de Olap-raad, waarvan Oracle een belangrijk lid is, is de standaard platform- en product-onafhankelijk, waardoor interoperabiliteit gewaarborgd is. De beoogde gebruikers van deze tweede versie van Mdapi (Multi Dimensional Application Programming Interface) zijn professionele applicatie-ontwikkelaars.
De standaard ondersteund zowel COM als Java, en draait op alle besturingssystemen en alle Java Virtual Machines. Mdapi is verkrijgbaar als Java-bibliotheken en als COM-objecten en valt te benaderen via verscheidene programmeertalen, waaronder C++ en Java. De nieuwe Mdapi-versie is vanhttp://www.olapcouncil.org te downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.